Proměna: dejvický byt 2+kk dokázaly architektky nafouknout, zbylo místo i na pracovní kout

Sesterské duo Moniky Cihlářové a Ivety Čermákové, které mají Studio Schwestern, pro majitelku bytu už před lety rekonstruovalo dětskou ordinaci a byla s nimi moc spokojená. I když skromný osmatřicetimetrový byt původně vypadal, že bude vyžadovat velkou řadu zásadních změn, nakonec se bouralo jen v předsíni a koupelně, která díky tomu získala více prostoru. Navzájem místnosti propojila dekorovaná cementová dlažba a zbytek bytu pokryla masivní dubová podlaha.

Protože majitelé rádi vaří, velkou pozornost věnovaly architektky kuchyni. Uzpůsobily ji do tvaru písmene L a prostor zvětšily na úkor staré spíže, umístěné pod oknem. Tu nahradily nenápadné úložné skříňky pod stropem a kuchyňská stěna plně využitá v celé své šířce. Ostatně Schwestern se na dostatek úložných prostor zaměřily v celém, ne zrovna moc velkém, bydlení – do ložnice přibyla rozměrná šatní skříň a mezi kuchyň a obývák i nika na ledničku a nezbytné kuchařky. Nábytek, který ušetří potřebné centimetry, nechaly vyrobit na míru, takže do bytu přibylo i plnohodnotné pracovní místo s psacím stolem. Možná proto si tu majitelé předou podobně spokojeně jako jejich dvě kočky.

Foto: Johana Němčková